Mūsų centras akredituotas priimti jaunuolius atlikti savanorišką tarnybą

Džiaugiamės ir pranešame, kad Šilutės AJC suteikta akreditacija priimti savanorius.

Tai – galimybė jaunuoliui/-ei (14-29 m.) ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį, bet ir geriau pažinti save, ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi. Savanoriai, kurie įgyvendina daugiau nei 3 mėnesius tarnybos, įgyja JST Pažymėjimą- dokumentą patvirtinantį tarnybos metu įgytus ar sustiprintus įgūdžius, tačiau tik 6 mėn. (ne mažiau nei 40 val./mėn.) nenutrūkstama tarnyba suteikia 0,25 stojamojo balo pripažinimą stojant į pirmosios pakopos studijas.

Pristatome pirmąsias mūsų centro savanores Geistę ir Viltę. Merginos atliks 6 mėnesių savanorišką jaunimo tarnybą mūsų centre. Savanorių kuratorė bus Šilutės AJC jaunimo darbuotoja Rita Poteliūnienė, mentorius – Šilutės AJC direktorius Rimvydas Petrauskis.

Šilutiškė Geistė pradėjo savanorišką tarnybą, truksiančią 6 mėnesius, Šilutės AJC. Nors mergina mokysis Vydūno gimnazijos IV klasėje ir ateinantys mokslo metai bus gana užimti ir įtempti, tačiau ji viso to nesibaimina ir sako, jog nori save realizuoti, papildyti laisvalaikį bei praplėsti įgūdžius.

„Aš nenusėdžiu vietoje, noriu save realizuoti, kažką veikti daugiau“, – sako Geistė. Būsima abiturientė iš anksto galvoja ir apie stojamąjį balą į aukštąją mokyklą. Būtent savanorystės pažymėjimas jai suteiks 0,25 stojamojo balo pripažinimą stojant į pirmosios pakopos studijas.

Žinoma, Geistė labai džiaugiasi, galėdama dalyvauti Jaunimo savanoriškos tarnybos programoje.

Viltė – dar viena mūsų savanorė, pradėjusi savanorišką tarnybą.

„Savanorystė – man labai patinka ir tai man nėra naujiena“, – sako Viltė. Būsima Vydūno gimnazijos abiturientė jau turi nemažai patirties, nes kelerius metus ji atstovavo Lietuvos moksleivių sąjungos Šilutės filialui, kur teko nemažai savanoriauti. Pati Viltė atvirauja, jog jai labai patinka daryti gerus darbus, tad savanorystė – kaip tik tai, kur ji galės save realizuoti, praplės dar labiau akiratį, duos bendravimo patirties