Šilutės AJC kolektyvas dovanojo pyragus šeimynų vaikams

Pyragų diena“, kuri jau 12 metų minima lapkričio 6-ąją, visiems žinoma kaip TV3 „Išsipildymo akcijos“ dalis ir tapo kone visos Lietuvos iniciatyva, raginančia prisidėti prie labdaringų projektų. Būtent praėjusį penktadienį prie šios akcijos prisidėjo ir Šilutės atviro jaunimo centro (Šilutės AJC) kolektyvas kartu su jaunimu.

„Aplankėme ir pyragais, keptais kartu su jaunimu, pavaišinome Šilutės rajono bendruomeniniuose vaikų globos namuose gyvenančius vaikus“, – sako Šilutės AJC jaunimo darbuotoja Rita Poteliūnienė.

Šilutės AJC jaunimo darbuotojas, nešinas jaunimo keptais pyragais, į „Gilės“, „Šypsenos“ ir „Spindulio“ šeimynų namų kiemus palydėjo Vaiko globos ir gerovės centro direktorė Audronė Čekanskienė. Atvykusios viešnios, saugodamos vaikus ir laikydamosi dėl pandemijos saugumo taisyklių, paprašė šeimynose dirbančių socialinių darbuotojų, jog jos su atvežtais pyragais perduotų vaikams ir gražiausius, nuoširdžiausius palinkėjimus nuo Šilutės jaunimo.

„Džiaugiamės, kad galime bent kažkiek prisidėti prie šios akcijos ir atnešti džiugesio į šeimynų vaikų namus. Kadangi taip sutapo, jog šiuo metu vaikams yra atostogos, daugelis jų, esant pandeminei situacijai, labai daug laiko praleidžia šeimynų namuose, užsidarę, nelanko nei mokyklų, nei papildomų užsiėmimų. Be abejo, kad vaikams ta rutina atneša ir niūrių emocijų, ir liūdesio, ir vienišumo jausmo…“, – sakė jaunimo darbuotoja Saulina Grinčinaitienė.

Idėja paminėti „Pyragų dieną“ ir parodyti dėmesį Šilutės rajono bendruomeniniuose vaikų globos namuose gyvenantiems vaikams Šilutės AJC kolektyvui kilo dar prieš kelias dienas. „Iš anksto pasvarstėme, kaip galėtume mes prisidėti prie šios akcijos. Nutarėme, kad „Pyragų diena“ – puiki proga pakviesti Šilutės atvirame jaunimo centre besilankančius jaunuolius geriems darbams, šiltiems jausmams. Taip jaunimui priminėme „Pyragų dienos“ kilnų tikslą, visi kartu ir nutarėme, kokius pyragus kepsime, kam juos dovanosime“, – sakė Šilutės AJC jaunimo darbuotojos.

Savo darbuotojų iniciatyva labai džiaugiasi ir Šilutės AJC direktorius Rimvydas Petrauskis. Anot jo, tokia idėja, minėti „Pyragų dieną“ kartu su centre besilankančiais jaunuoliais, jau taps tradicine. Ši akcija jaunimą skatina dalintis bei kuria bendruomeniškumo jausmą, visus suvienija ir kviečia ištiesti draugišką ranką.

Šilutės AJC kolektyvas labai dėkoja už „Pyragų dienos“ iniciatyvos palaikymą ir pagalbą, kad šokoladiniai pyragai pasiektų vaikus Vaiko globos ir gerovės centro direktorei A. Čekanskienei. Taip pat dėkoja ir Jaunimo reikalų departamentui prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, kuris skiria lėšų jaunimo iniciatyvoms. Būtent iš šių lėšų dalies jaunuoliai ir pirko produktus, kepė pyragus, turėjo galimybę pasidalinti savo rūpesčiu, dėmesiu ir gerumu.

<fff>Vaiko globos ir gerovės centro direktorė A. Čekanskienė palydėjo Šilutės AJC jaunimo darbuotojas S.Grinčinaitienę ir R. Poteliūnienę, kurios pyragus perdavė „Gilės“, „Šypsenos“ ir „Spindulio“ šeimynų vaikams.

„Pyragų dienos“ proga jaunimas užrašė savo palinkėjimus.