Šilutės jaunimas Palangoje minėjo Lietuvos jaunimo metus

Birželio 9-ąją Šilutei atstovaujantys jaunuoliai dalyvavo Lietuvos jaunimo metams skirtame renginyje Palangoje. Šis pajūrio kurortinis miestas, Seimui 2022-uosius metus paskelbus Lietuvos jaunimo metais, birželio 8-10 dienomis subūrė visos šalies jaunimą į vasaros akademiją „Kartu mes galime daug!“. Vienas iš baigiamųjų jaunimo akademijos akcentų – koncertas Palangos koncertų salėje, kur ir buvo pakviesti šilutiškiai.

Išvyką į Palangą, kur jaunimui buvo skirtas renginys, organizavo Šilutės atviro jaunimo centro direktorius Rimvydas Petrauskis. Anot jo, džiugu, kad į pakvietimą atsiliepė nemažai jaunimo iš įvairių rajono vietų. Pavyko sukviesti net pusšimtį jaunuolių, kurie atstovavo Šilutei. Taigi į Palangą vyko jaunuoliai iš Šilutės atviro jaunimo centro, Kintų atviros jaunimo erdvės (koordinatorius Laimondas Taroza), Vainuto gimnazijos (mokyt. Daiva Juškienė), Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos (mokyt. Violeta Stonienė).

Prie šios išvykos organizavimo aktyviai prisidėjo ir rajono Jaunimo ir sporto reikalų koordinatorė Eglė Čėsnienė, kuri taip pat kartu vyko į Palangą. Savivaldybės administracija skyrė finansavimą, už kurį buvo nusamdytas didelis autobusas bei pasirūpinta užkandžiais jaunimui.

Viešnagė kurorte prasidėjo ekskursija. Jaunimas aplankė Palangos vasaros parką, J. Basanavičiaus gatvę ir, žinoma, jūrą. Atsirado drąsuolių, kurie pirmąkart išbandė Palangoje siūlomą pramogą – aukščiausią Baltijos šalyse apžvalgos ratą ir taip pamatė pajūrį iš paukščio skrydžio. Vakare jaunuoliai rinkosi į Palangos koncertų salę, kur jų laukė Leon Somov ir Diletos koncertas.

Vieni geriausių

Neseniai Jaunimo reikalų agentūra savo internetiniame puslapyje pasidalijo atlikta jaunimo politikos įgyvendinimo apžvalga 2021 m. Tarp geriausių Lietuvos atvirųjų jaunimo centrų ir erdvių garbingą vietą užima ir Šilutės atviras jaunimo centras. Atvirojo darbo su jaunimu reitingavimo skiltyje Šilutės AJC užima šeštą vietą tarp 60 šalies savivaldybių ir vertinime siekia 6,98 balo, kai aukščiausias balas yra 6,99.

Aukštas įvertinimas parodo, jog mūsų savivaldybėje gerai dirbama su jaunimu, vykdoma darbo su jaunimu formų plėtra. Ateities perspektyvoje numatoma plėsti ir mobilųjį darbą su jaunimu, vykstant į kaimiškas vietoves ar dirbant gatvėje.